Kotimainen

Käsintehty

Ekologinen

Merkityksellinen

Ajaton & Uniikki

Helakka

Helakka-korujen merkityksellisyys kumpuaa kierrätyksen hyödyntämisestä, luonnonmateriaalien työstämisestä, käsintehtyjen tuotteiden arvostuksesta, historian kunnioittamisesta sekä ajattomien ja uniikkien taideteosten luomisesta. Ajattele: valikoimista voit löytää korun, joka on tehty materiaalista vuodelta 1920, jopa 1906! Millainen maailma olikaan tuolloin – kyseinen koru on sen ajan nähnyt.

Jokainen Helakka-koru kertoo tarinan – korut syntyvät ajatuksesta luoda jotakin yksilöllistä, historiallista ja kaunista tarkoituksenaan saada kantajansa loistamaan, ottamaan kantaa kierrätyksen puolesta sekä erottumaan massasta. Helakka-korut ovat suomalaista käsityötä, jotka valmistetaan Tampereella takomalla, vääntämällä, kuumuudella, liekillä ja intohimolla käsityöhön.

Helakka-korut Tuotearvosteluja
Helakka Annu Oksala

Alussa oli helmet lasi ja akka

Näistä syntyi Helakka. Helakka-koruja on valmistettu myyntiin vuodesta 2016 Helakka-verkkokaupan avauduttua. Jo vuosia ennen ajatusta julkisesta korumyynnistä valmistin koruja omaan käyttööni kyllästyttyäni massatuotantoon ja ulkotuottoiseen arvottomaan maailman täyttävään krääsään. Korut tuntuivat olevan kaikki samanlaisia – niiltä ikäänkuin puuttui persoona.

Hyvin pian jo harrastelun alkuvaiheessa huomasin koruillani olevan kysyntää myös oman korulippaani ulkopuolella. Tästä lähtikin idea oman verkkokaupan perustamisesta. Nykyään verkkokauppani lisäksi Helakka-tuotteitani voi löytää lisäksi kesäisin erilaisista tapahtumista ja markkinoilta, joiden tiedot päivitän blogiin ja facebookkiin.

Käsillä tekeminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Maalaismaiseman rauha sekä konstailematon kauneus, puhtaus, yksinkertaisuus sekä luonnon kunnioittaminen ovat inspiraationa tuotteilleni. Jokainen käsintehty koru on kuin oma pieni taideteoksensa, jolla on oma tarinansa.

Koru omista hopealusikoista?

Kiinnostaisiko sinua teettää koruja omista hopealusikoista tai saada jokin verkkokaupan koruista omien mittojesi mukaan? Katso millaisia koruja muut ovat teettäneet ja tilaa omasi.

Tilauskorut