Helakka – käsintehdyt korut, joilla on tarina

Olin rikkoutunut lasi, unohdettu ja pölyttynyt pöytähopea, katkennut kaulanauha. Nyt olen ylpeä taideteos, jolla on oma tarinansa – aivan kuten sinullakin.

Tuotevalikoima Asiakkaiden kommentteja
Helakka lusikkakoru korvakorut

Kotimainen

Käsintehty

Ekologinen

Merkityksellinen

Ajaton & Uniikki

Kotimaiset, aidot ja uniikit kierrätyskorut

Helakka-korujen merkityksellisyys kumpuaa kierrätyksen hyödyntämisestä, luonnonmateriaalien työstämisestä, käsintehtyjen tuotteiden arvostuksesta, historian kunnioittamisesta sekä ajattomien ja uniikkien taideteosten luomisesta. Ajattele: valikoimista voit löytää korun, joka on tehty materiaalista vuodelta 1920, jopa 1906! Millainen maailma olikaan tuolloin – kyseinen koru on sen ajan nähnyt.

Jokainen Helakka-koru kertoo tarinan – korut syntyvät ajatuksesta luoda jotakin yksilöllistä, historiallista ja kaunista tarkoituksenaan saada kantajansa loistamaan. Ympäristöystävälliset Helakka-tuotteet ottavat kantaa kierrätyksen puolesta sekä erottuvat massasta. Helakka-korut ovat suomalaista käsityötä, jotka valmistetaan Tampereella takomalla, vääntämällä sekä liekillä ja intohimolla käsityöhön.

Helakka-korukauppaan
Helakka tehty suomessa

Asiakaspalaute

Tuotteet vastasivat odotuksiani, olivat hyvin kauniit, tulivat nopeasti postissa  suoraan kotiin ja edullinen postimaksu. Kauniit lahjapaketit. Kiitos!!!! Suosittelen Helakka-tuotteita. / Pirjo Kyröskoski

Siis, rannekoru uskomattoman upea ja hieno. Oli tarkoitus tilata tämä lahjaksi ja viedä Egyptiin tuliaisiksi, mutta aioin pitää tämän itse. Varmasti tilaan muutaman muun tuotteen Helakasta. Työtoverinikin kaikki ihastuivat koruun. Hienoa käsityötä. / Mirja 

Helakka Annu Oksala

Alussa oli helmet lasi ja akka

Näistä syntyi Helakka. Helakka-koruja on valmistettu myyntiin vuodesta 2016 Helakka-verkkokaupan avauduttua. Jo vuosia ennen ajatusta julkisesta korumyynnistä valmistin koruja omaan käyttööni kyllästyttyäni korujen massatuotantoon ja ulkotuottoiseen arvottomaan maailman täyttävään krääsään. Korut tuntuivat olevan ”onttoja”- niiltä ikään kuin puuttui persoona.

Hyvin pian jo harrastelun alkuvaiheessa huomasin koruillani olevan kysyntää myös oman korulippaani ulkopuolella. Tästä lähtikin idea oman verkkokaupan perustamisesta. Nykyään verkkokauppani lisäksi Helakka-tuotteitani voi löytää lisäksi kesäisin erilaisista tapahtumista ja markkinoilta, joiden tiedot päivitän blogiin ja facebookkiin.

Käsillä tekeminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Maalaismaiseman rauha sekä konstailematon kauneus, puhtaus, yksinkertaisuus sekä luonnon kunnioittaminen ovat inspiraationa tuotteilleni. Omalta osaltani haluan taistella paremman huomisen puolesta valmistamalla kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita. Jokainen käsintehty koru on kuin oma pieni taideteoksensa, jolla on oma tarinansa.

Helakka-atelje Tampereella

Helakka-verstas on vielä remontissa ja kesäputiikki tauolla, mutta ei hätää: sovitusti voit tulla poikkeamaan Helakka-ateljeessa sunnuntaisin erikseen varattuna aikana. Kokoa kaveriporukka kasaan ja tule hypistelemään tuotteita ja tekemään löytöjä itselle tai lahjaksi. Kysy rohkeasti lisätietoja mahdollisuuksista poiketa ateljeessani.

Ota yhteyttä
Helakka-atelje