Helakka – käsintehdyt korut, joilla on tarina

Olin rikkoutunut lasi, unohdettu ja pölyttynyt pöytähopea, katkennut kaulanauha. Nyt olen ylpeä taideteos, jolla on oma tarinansa – aivan kuten sinullakin.

Tuotevalikoima
Helakka lusikkakoru korvakorut

Kotimainen

Käsintehty

Ekologinen

Merkityksellinen

Ajaton & Uniikki

Aidot ja uniikit kierrätyskorut

Helakka-korujen merkityksellisyys kumpuaa kierrätyksen hyödyntämisestä, luonnonmateriaalien työstämisestä, käsintehtyjen tuotteiden arvostuksesta, historian kunnioittamisesta sekä ajattomien ja uniikkien taideteosten luomisesta. Ajattele: valikoimista voit löytää korun, joka on tehty materiaalista vuodelta 1920, jopa 1906! Millainen maailma olikaan tuolloin – kyseinen koru on sen ajan nähnyt.

Jokainen Helakka-koru kertoo tarinan – korut syntyvät ajatuksesta luoda jotakin yksilöllistä, historiallista ja kaunista tarkoituksenaan saada kantajansa loistamaan, ottamaan kantaa kierrätyksen puolesta sekä erottumaan massasta. Helakka-korut ovat suomalaista käsityötä, jotka valmistetaan Tampereella takomalla, vääntämällä sekä liekillä ja intohimolla käsityöhön.

Helakka-korut Tuotearvosteluja

Asiakaspalaute

Tuotteet vastasivat odotuksiani, olivat hyvin kauniit, tulivat nopeasti postissa  suoraan kotiin ja edullinen postimaksu. Kauniit lahjapaketit. Kiitos!!!! Suosittelen Helakka-tuotteita. / Pirjo Kyröskoski

Siis, rannekoru uskomattoman upea ja hieno. Oli tarkoitus tilata tämä lahjaksi ja viedä Egyptiin tuliaisiksi, mutta aioin pitää tämän itse. Varmasti tilaan muutaman muun tuotteen Helakasta. Työtoverinikin kaikki ihastuivat koruun. Hienoa käsityötä. / Mirja 

Helakka Annu Oksala

Alussa oli helmet lasi ja akka

Näistä syntyi Helakka. Helakka-koruja on valmistettu myyntiin vuodesta 2016 Helakka-verkkokaupan avauduttua. Jo vuosia ennen ajatusta julkisesta korumyynnistä valmistin koruja omaan käyttööni kyllästyttyäni massatuotantoon ja ulkotuottoiseen arvottomaan maailman täyttävään krääsään. Korut tuntuivat olevan kaikki samanlaisia – niiltä ikäänkuin puuttui persoona.

Hyvin pian jo harrastelun alkuvaiheessa huomasin koruillani olevan kysyntää myös oman korulippaani ulkopuolella. Tästä lähtikin idea oman verkkokaupan perustamisesta. Nykyään verkkokauppani lisäksi Helakka-tuotteitani voi löytää lisäksi kesäisin erilaisista tapahtumista ja markkinoilta, joiden tiedot päivitän blogiin ja facebookkiin.

Käsillä tekeminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Maalaismaiseman rauha sekä konstailematon kauneus, puhtaus, yksinkertaisuus sekä luonnon kunnioittaminen ovat inspiraationa tuotteilleni. Jokainen käsintehty koru on kuin oma pieni taideteoksensa, jolla on oma tarinansa.

Helakka-putiikin aukioloajat

Tunnelmallisen Helakka-pop-up -putiikin viralliset aukioloajat julkaistaan blogissa ja facebookissa. Putiikissa on mahdollista poiketa myös erikseen varattuna aikoina. Kokoa kaveriporukka kasaan ja tule hypistelemään tuotteita ja tekemään löytöjä itselle tai lahjaksi. Kysy rohkeasti lisätietoja mahdollisuuksista poiketa putiikilla.

Putiikin aukioloajat
Helakka putiikki
Helakka putiikki kaulakorut
Helakka putiikki korvakorut
Helakka putiikki avainnauhat
Helakka-kesäputiikki sisääntulo