Helakka-lasikorujen tarina

Helakka lasikorut lasikorusetti

Kaikki alkoi lasista n. 10 vuotta sitten

Tutustuin ensimmäisen kerran sulattamalla tehtyihin lasikoruihin n. 13 vuotta sitten käsityömessuilla. Ihastuin lasiin materiaalina saman tein ja aloitin ensimmäisten lasikorujeni valmistamisen. Alku on aina kivikkoinen – opetteli mitä uutta tahansa. Lasin leikkaaminen ja korun suunnitteleminen niin että lopputuloksesta tulisi halutunlainen ei ollut alkuunkaan itsestäänselvyys. Toistojen ja oppimisen kautta onnistuin kuitenkin joka kerta paremmin ja vuosien harjoittelun jälkeen uskaltauduin Tammelantorille myymään ja esittelemään ensimmäisiä ”tekeleitäni”. Tarjonta korualalla on runsasta, mutta ilokseni huomasin että tuotteeni herättivät kiinnostusta vaikkakin korualalta ei virallista koulutusta ollutkaan.

Vain mielikuvitus rajana

Nyt Helakka-lasikoruja on syntynyt jo useiden vuosien aja. Enää kyse ei ole harjoittelusta vaan ennemminkin mielikuvituksesta – mitä kaikkea lasista oikeastaan pystyykään tekemään! Helakka-lasikoruja ei valmisteta muotteihin, vaan jokainen koruaihio leikataan lasista ja yhdistellään erikseen useasta lasikerroksesta. Lopputulos aina yllättää – positiivisesti! Mikä lasikoruissa sitten viehättää? Osa lasikorujen viehätyksestä johtuu varmasti niissä käytettävässä Dichroic-lasista. Kyseinen lasi antaa korulle sen herkullisen kimaltavan värin ja säihkeen. Tätä lasia yhdisteltäessä sulatus- ja kirrätyslasiin saadaan luotua mitä ihmeellisempiä väriyhdistelmiä, muotoja ja tekstuureja. Tasosulatuksessa n. 1000 asteessa poltetut lasikorut kestävät myös hyvin käyttöä. Ei ole lasin vertaista. Jos et ole vielä tutustunut lasikoruihini, suosittelen sitä lämpimästi. Jos mielessäsi on jokin tietyn värinen koru etkä sitä sivuiltani löydä, ota rohkeasti yhteyttä lomakkeella. Viimeisen kolmen vuoden aikana Helakka-lasikoruja on myös yhdistelty kierrätyshopeaan. Löydät hopealusikoista ja lasista tehdyt korut täältä.

Kaulakoru hopealusikasta punainen

Lusikkariipus hopeaketjulla

Hopealusikasta ja sulatuslasista valmistettu kaulakoru

Tutustu riipuksiin
Helakka hopeinen rannekoru lusikoista violetti

Rannekoru hopealusikoista

Hopealusikoista ja dichroic-lasista valmistettu rannekoru

Tutustu rannekoruihin
Helakka korusetti lasista vihreä

Korusetti sulatuslasista, hopeaosat

Dichroic- ja sulatuslasista valmistettu korusetti

Tutustu korusetteihin